Beckovské slávnosti ponúknu víkend histórie a pestrý hudobný program

19.07.2024 Nové Mesto nad Váhom

Beckov 19. júla (TASR) - Rytierske predstavenia s dobovým táborom, remeselný jarmok, atrakcie pre deti, oldies párty a hudobný program ponúkajú trojdňové (19. - 21. 7.) Beckovské slávnosti. Informovali o tom organizátori na sociálnej sieti.

Slávnosti v Beckove odštartujú v piatok podvečer úvodnou Oldies párty, ktorá sa bude niesť v znamení hudby rokov 1960 až 2000. V sobotu (20. 7.) sa od 8.00 h začne remeselný jarmok ľudovej tvorby, organizátori predstavia interaktívny stredoveký tábor, k dispozícii budú detské atrakcie.

Beckovské slávnosti oficiálne otvoria na hlavnom pódiu o 12.50 h. Návštevníci si môžu pozrieť rytierske súboje, bábkové divadlo, ohňovú šou, v parku bude kaukliarsky workshop. V hudobnom programe vystúpia Mirka Miškechová, Ludo Kuruc Band, No Name, Horkýže slíže a Beckovské xichty.

Nedeľný (21. 7.) program sa začne rovnako remeselným jarmokom, pokračovať bude prezentáciou mučiarne, trhoviska, dobového tábora či strelnicou. V parku bude k dispozícii škola šermu a šermiarske vystúpenie. Slávnosti ukončia podvečer koncertom Kandráčovcov.
 

Vyberte región

mark